18. kesäkuuta 2014

Mansikkajäätelöä ilman jäätelökonetta

Nam nam, nyt tulikin sellainen kesäherkku...
Todella helppoa ja nopeaa tehdä,
edullista ja ilman lisäaineita!

Mansikkajäätelö 

4-5 dl kuohukermaa
1 purkki kondensoitua maitoa
noin 2 dl murskattuja mansikoita

Kaada kerma kulhoon ja vatkaa se
kermavaahdoksi (lisää ihan hippunen sokeria,
jotta kerma vaahtoutuu).
Murskaa mansikat ja sekoita ne kondensoituun maitoon.
Nostele mansikkaseos kermavaahdon sekaan varovasti.
Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan
(esim. vanha jäätelörasia).
Pakasta vähintään 8 tuntia - ja jäätelöherkku on valmis!

Kondensoitu maito on jo itsessään makeaa ja hieman
vaniljanmakuista, eli sokeria ei tarvitse lisätä!





Kondensoitu maito
on mielenkiintoinen tuote,
josta voi keksiä monenlaista jälkiruokaa, kakkua,
leivonnaista ja herkkua!

Kondensoitu maito on lehmän maidosta valmistettu maitotiiviste, makeutettu sokerilla.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti