2. marraskuuta 2014

Hapankaali-perunamuusi

Jos perinteinen perunamuusi tuntuu tylsältä, tässä on tuunattu versio muusista!
Testasimme nimittäin hapankaalia perunamuusin joukossa.
Lopputulos oli todella herkullinen!

Yleensä lapset pitävät perunamuusista - paitsi ei meidän lapset. 
Jostain syystä kuitenkin tämä hapankaalilla tuunattu muusi-versio
maistui hyvin myös heille.



Valmistus:

1.
Keitä 6 - 8 keskikokoista perunaa.

2.
Keitä pikkukattilassa noin 1 dl maitoa, jonka joukkoon sulatat noin 50 gr voita.

3.
Soseuta keitetyt perunat. Me puristimme ne "peruna-lumi-koneen" läpi,
mutta voit soseuttaa ne myös muilla tavoin.
Lisää joukkoon lämmin maito-voisula.

4.
Lisää vajaa puoli purkillista hapankaalisäilykettä
(me käytimme 480 gr:n purkista vähän vajaa puolet).

Venäläisen keittiön hapankaali toimii tässä erityisen
hyvin, koska siinä on mukana myös hieman porkkanaa.

Me sekoitimme hapankaalin muusin joukkoon ihan
sellaisenaan, mutta hapankaalisuikaleet olisi voinut
myös pilkkoa vähän pienemmäksi. Erityisesti
lapsiperheissä suosittelen suikaleiden pilkkomista.


Tästä tuli kivaa vaihtelua perinteiseen perunamuusiin!




Hapankaali-perunamuusi, Munakoiso-paprika -kastike, entrecote-pihvi (maustevoilla).


Valmistimme annoksen lisukkeeksi todella herkullisen Munakoiso-paprika -kastikkeen.
Kastikkeen ohjeen voit lukea täältä >>





 

Hapankaali porkkanalla ja karpalolla
(porkkana 3%, karpalo 0,5 %),
säilyke 480 gr

Lue lisää hapankaali-säilykkeestä >>









Lautasella oli lisukkeena myös
kirsikkatomaatteja säilykkeestä:

Lue lisää kirsikkatomaatti-säilykkeestä >>












/Maarit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti